Intrebari Frecvente

 

Ce acte am nevoie pentru a ma inscrie la dumneavoastra?

Pentru inscrierea in baza noastra de date aveti nevoie doar de cartea de identitate valabila si eventual codicele fiscal italian (daca a-ti lucrat legal in italia).vom completa impreuna un formular de inscriere si va vom face o fotografie (in picioare).in baza acestei inscriei va vom intocmi noi, ulterior cv-ul in limba italiana pentru a-l putea prezenta potentialilor angajatori.

 

Trebuie sa achit taxa de inscriere?

Nu , inscrierea este absolut gratuita, nu percem nici un fel de taxe pentru inscriere in baza de date, procesare acte ,copii xerox, etc. Exista un tarif de mediere care se stabileste odata cu oferta ferma a locului de munca si este specificat in contranctul de mediere (inclusiv modalitatea de plata).

 

Dar pentru plecare ce acte imi trebuie?

Odata cu incheierea contractului de mediere (lucru care se va face doar atunci cand vi se va propune concret un loc de munca)veti primi si o listuta si un termen pana la care sa aduceti urmatoarele acte:cazier judiciar, adeverinta de la medicul de familie din care sa reiasa ca sunteti apt de munca in strainatate(nu suferiti de boli cronice, transmisibile si/sau psihice), adeverinta de la serviciu pasaporte din care sa reiasa ca nu aveti interdictia de a parasi tara, contractul de munca incheiat in romania inainte cu 48 de ore de ziua plecarii sau declaratie pe propria raspundere ca nu sunteti angajati cu forme legale in roamnia in momentul plecarii.

 

Suplimentar, in unele cazuri se mai pot solicita anumite acte:

-adeverinta de la autoritatea tutelara din care sa reiasa in grija cui raman minorii (pentru cine are copii sub 18 ani)

-diferite copii dupa acte de studii, calificari,recomandari de la locuri de munca precedente, etc.

 

Daca am copii minori este obligatoriu sa fac aceasta formalitate?

Nu numai ca este obligatoriu, este chiar in interesul dumneavoastra , intrucat in cazul in care se intampla ceva cu minorii cand sunteti plecata la munca in strainatate, daca nu a-ti facut aceasta formalitate, riscati sa raspundeti juridic .practic aceasta ar trebui dusa la indeplinire de absolut  toti parintii care au copii minori si pleaca la munca in strainatate. Pentru a va lamurii pe deplin cititii legea privind protectia minorilor  legea  272/2004.